De Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem remedies zijn vernoemd naar Dr. Eduard Bach. In de jaren dertig heeft hij door eigen onderzoek deze remedies ontdekt. Iedere remedie vertegenwoordigt een gemoedstoestand. Deze gemoedstoestanden heeft Bach aan den lijve gevoeld en heeft d.m.v. de betreffende remedie ervaring mee op gedaan. Hij ontdekte de positieve uitwerking van de remedies op de gemoedstoestanden.
Hij was daarmee zijn tijd ver vooruit met de gedachte dat “we niet ziek hoeven te worden zolang de ziel, geest en lichaam in harmonie zijn”.
Hij heeft in de natuur de desbetreffende bloesems van planten en struiken en bomen ontdekt die over en kwamen met de trilling van de verschillende gemoedstoestanden. Iedere remedie handmatig gemaakt door Dr. Bach, bezit een bepaalde trilling. De gemoedstoestand van de persoon zorgt ervoor dat zijn eigen trillingsfrequentie wordt vertraagd of vertekend. Denk dan aan bijv: angst, eenzaamheid, overbezorgdheid, overgevoeligheid voor invloeden van buiten af. De remedie zorgt ervoor dat de trillingsfrequentie van de persoon weer in balans mag komen, dat het weer gaat resoneren met zijn eigen trilling.
Het lichaam van een mens bestaat uit moleculen en ieder van deze moleculen heeft zo zijn eigen trilling. De Bach remedies zorgen voor evenwicht op alle niveaus.
Vooral in deze tijd waarin we te maken hebben met veel drukte en hectiek, waarin we veel moeten, komen we dikwijls in aanraking met de gemoedstoestanden (I emoties) zoals Dr. Bach ze heeft omschreven. Denk dan aan:
  • angst
  • onzekerheid
  • onvoldoende interesse in het hier en nu
  • eenzaamheid
  • moedeloosheid
  • overbezorgdheid
Deze gevoelens kunnen je wereld voor een tijdje aardig overhoop halen. De Bach remedies helpen je om weer evenwicht te krijgen in je lichaam en geest.

De Remedies

De remedies bestaan uit 38 tinturen die in special flesjes zijn gebotteld. Deze remedies worden verdund en dan kun je ze gemakkelijk innemen als druppeltjes. De remedies zijn zuiver en gemakkelijk in te nemen voor iedereen. Er zijn geen bijwerkingen. Niet verslavend en je kunt ze tegelijk in nemen met andere medicijnen. Het staat de werking van reguliere geneesmiddelen en andere middelen niet in de weg.

Deze Bach bloesems vervangen geen noodzakelijke medische handelingen.

Werking van de Remedies

De Bach remedie druppels werken in op alle niveaus geestelijk, mentaal, fysiek en spiritueel. Ze ondersteunen de gemoedstoestanden. Ze zetten je energie op alle niveaus in werking en beweging. Dat kan leiden tot een verbetering, vrede en balans in jezelf.

Wanneer?

De gemoedstoestanden zijn emoties die een ieder van ons kent. Ze zijn bekend. Een ieder maakt ze voor korte of langere tijd weleens mee in zijn leven. Je kunt hierdoor, als je in een van deze emoties zit, behoorlijk in de war raken of zijn, soms zelf ziek.
In mijn praktijk geef ik de Bach remedies als ondersteuning van deze gemoedstoestanden, een steuntje in de rug voor je eigen processen en emoties. En dat is voor een ieder anders. De remedies die je krijgt, test ik dan ook eerst uit voor jou.
Al heel veel mensen hebben baat gehad bij deze eenvoudige manier van helen en in balanskomen.

Voor wie?

Iedereen kan gebruik maken van deze remedies. Oud en jong. Mijn ervaring is dat kinderen en baby’s heel goed en snel reageren op deze Bach Remedies.

De Rescue remedie
Deze remedie geeft verlichting als je momenten beleeft, waarop het spannend is of bij grote stress.

Gebruik van de Rescue Remedie
Los 4 druppels op in een glas water of druppel het rechtstreeks op de tong. Je zult verbaasd staan over de directe werking van de remedie. Het verlicht je lichaam en geest. De werking zorgt ervoor dat negatieve stemmingen worden omgezet in een vrije geest en ontspannen lichaam.
In noodsituaties kun je 4 druppels in een glas water doen. Kleine slokjes nemen. Je voelt vanzelf wel wanneer het voor je werkt. Daarna neem je slokjes in naar behoefte. Ook kun je het rechtstreeks op de tong druppelen. Bij shock of flauwvallen, kun je druppels op de polsen en slapen doen.

Kinderen en Rescue Remedie
Door dat de Rescue 100% natuurlijk is, kan deze zonder meer gebruikt worden naast andere geneesmiddelen. Geef je kinderen Rescue als ze voor het examen zitten, op schoolreisje gaan of een spreekbeurt hebben.