Mediteren voor beginners


Wat is dat?
Mediteren is een manier om af je stemmen op je eigen innerlijke wijsheid. Door je af te stemmen kun je rust ervaren. Stress en op gejaagdheid kun je hier mee verminderen en zelfs doen verdwijnen. Je leert kijken zonder oordeel naar dat wat er is.

Je leert je gedachten te accepteren en er naar te kijken zonder dat er een oordeel aan vast zit. Je leert op zoek te gaan naar je eigen rust. Dit zal je op den duur heel veel opleveren. Als je de voordelen van mediteren in je dagelijks leven gaat ervaren dan kun je niet meer zonder. Het is een cadeau aan jezelf voor je hele leven.

Waarom zou je gaan mediteren?
Je kunt gaan mediteren als je last hebt van stress en je niet lekker in je vel zit. Het dagelijks leven vraagt veel aandacht die buiten jezelf gericht is. Dit kan je op den duur op breken waardoor je het contact met jezelf kwijt kan raken.
Meditatie is een manier om weer je eigen innerlijke rust te ervaren.
Je kunt leren je eigen gedachten te observeren en er af stand van te nemen. Hierdoor wordt de rust in je hoofd weder gekeerd. Dit zal je enorm veel rust gaan geven.

Wat doet het met je?
Meditatie is wetenschappelijk bewezen dat het een effect heeft op lichaam en geest. Mediteren is iets wat je kunt ervaren. Alleen dan kun je weten wat het je brengt.