Simonton therapie

Wat is Simonton Therapie?

Deze therapie is ontwikkeld door de Amerikaanse radioloog en oncoloog Dr. Carl Simonton. Hij is een pionier op het gebied van de technieken van behandeling van kanker. Hij heeft daarbij een techniek en behandeling ontwikkeld die kwaliteit van leven verbeteren op alle niveaus, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Zijn methoden heeft hij beschreven in twee boeken: De kracht die in je schuilt en Op weg naar herstel.

Voor wie is deze therapie bedoeld?

Voor diegene die ernstig ziek of chronisch ziek is. Wanneer je dit te horen krijgt, dan vullen je dagen zich met ziekenhuisbezoek en/of medische behandelingen. Dit kost veel tijd en veel energie. Aanvullende begeleiding kan jou ondersteunen.

Hoe werkt Simonton therapie?

De Simonton therapie is gebaseerd op het idee dat lichaam, gedachten en emoties elkaar beïnvloeden. De cliënt leert hoe hij zelf een bijdrage kan leveren aan zijn eigen herstel, hoe hij zijn gekozen behandelingen mentaal en emotioneel kan ondersteunen om zo de kwaliteit van leven te verbeteren. De bedoeling is dat mensen leren op hun eigen wijsheid te vertrouwen, zodat ze hun kracht leren te (her-)ontdekken. Hierdoor wordt de kwaliteit van leven verbeterd en wordt je zelfhelende vermogen en immuunsystemen versterkt.
Er wordt gebruik gemaakt van hypnotherapie, wat een prachtige aanvulling op de Simonton therapie is. De therapie richt zich op ademhalingstechnieken, ontspanning en visualisaties. Maar ook richt het zich op omgaan met pijn, emoties en doelen stellen en het vinden van hulpbronnen.
Dit alles om de innerlijke kracht die je nodig hebt voor herstel vrij te maken.

Wat doet de Simonton therapeut?