Voice Dialogue

Bij Voice Dialogue ga je er vanuit dat elk deel in je een eigen stem heeft. Een ieder kent wel de conversatie met jezelf gedurende de dag.
Bijvoorbeeld: je zit op de bank een boekje te lezen en opeens sta je op omdat je vindt dat het hoog tijd wordt dat je de afwas eens gaat doen. Dit stemmetje herkent iedereen wel. Zo zijn er nog meer stemmen of ikken die in ons aanwezig zijn.
Een ieder heeft deze stemmen, bijv. de drammer, de perfectionist, de criticus, het kwetsbare kind enz. Sommige ken je goed en van sommige stemmen of delen weet je het bestaan niet.
Al deze delen bepalen jouw gedrag.

Wanneer kies je voor een Voice Dialogue sessie?

Je kan voor een Voice Dialogue sessie kiezen, wanneer je niet lekker in je vel zit. Dit kan doordat je lichamelijke klachten hebt, bijv.: hoofdpijn of vermoeidheid enz.
Maar ook snel geïrriteerd, je gauw schuldig voelen. Nergens zin in hebben. Problemen op je werk en/of relatie.
Je kunt altijd voor een Voice Dialogue sessie kiezen, als je jezelf beter wil leren kennen. Het is een prettige manier en jij bepaalt wat je aan bod wilt laten komen.

Doel van een Voice Dialogue sessie

Het doel is dat je de verschillende delen in jezelf leert (her)kennen. Je leert begrijpen wat voor rol ze in je leven spelen of gespeeld hebben. Je leert zo je eigen gedrag kennen en begrijpen waar dit vandaan komt.
Het is een enorm bewustwordingsproces voor jezelf.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een sessie duurt 1½ tot 2 uur.
Je hebt meestal meerdere sessies nodig: 2 tot 5 sessies.