Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding Marja Tames

“Soms als de vogel daalt. Denk ik aan jou. Als hij zingt. Zie ik jou. In Alles. Herinner ik. Mij jou.”

Rouwbegeleiding

Hulp met rouw

Je komt in een rouwproces als je iets verliest. Een dierbare, een huis, je baan, je gezondheid. Iets wat er was is er niet meer. De pijn ervan is rauw. Rouw en verlies en de pijn daarvan laten zich niet opzij zetten.

Hoe rouw jij?
Rouw is heel persoonlijk. Het is een proces dat door je hele leven loopt, zich ontwikkelt en wat je maakt tot wie je bent. Je mag altijd verbonden blijven met degene of dat wat je hebt verloren hebt. Het hoeft je niet te belemmeren om verder te leven

We rouwen omdat we lief hebben gehad en omdat we liefde voelen
Lief hebben zonder de nabijheid van de ander, zonder fysieke aanraking en zien van onze geliefden is een zware taak om aan te gaan. Rouwarbeid noem ik het. Je doet het voor het eerst of misschien wel voor de 2e of 6e keer. Je belandt iedere keer in een fase van rouw waar je jezelf doorheen mag leven. Het tempo en hoe je dit doet mag jij zelf bepalen. Hoe je ook rouwt en je verlies voelt, rouw is een uniek proces van jou. Met niets en niemand te vergelijken. 

Verdriet kunnen toelaten
Soms kun je vast komen te zitten in je rouw.. Een gevoel van wel naar voren willen gaan maar iets voelt loodzwaar aan vanbinnen en houdt je op een en dezelfde plek. Dit zware gevoel kan ervoor zorgen dat je weinig licht en blijdschap meer kunt ervaren in je leven. Voor jou tijd om te voelen, te ervaren en te durven kijken naar dit loodzware gevoel. Uitgestelde rouw heet dit.

Rouw begeleiding
In rouw mag ik me inmiddels wel een deskundige noemen. Ik heb in mijn leven veel dierbaren verloren. In diverse cursussen en workshops heb ik geleerd wat ik hierin voor jou kan betekenen. Rouw heeft niets te maken met los laten. Je gaat een nieuwe verbinding aan. Rouw zegt veel over de liefde die je hebt gevoeld voor de ander die niet meer in jouw leven is. Hoe ga je daar mee om? Hoe neem je dat verlies mee in je leven?

Rouw is persoonlijk
Geen twee mensen rouwen hetzelfde. Je rouwt op je eigen manier en is altijd goed. Rouw stopt ook niet. Het is een proces dat je mee neemt in je leven. 

Rouw
Het tempo en hoe je dit doet mag jij zelf bepalen. Rouwen is soms stil zitten en mega hard werken diep in je. Nee, het verlies gaat niet over. Het blijft en zal onderdeel van je leven zijn. De heftigheid wordt minder, je leert je verlies anders vast te houden.

Verlies geeft verlies in andere vormen
Als je een dierbare hebt verloren kan dit op andere fronten ook verlies geven. Bijvoorbeeld: je kunt geen herinneringen meer ophalen met je dierbare. Dit kun je ervaren als een verlies. Je deelt niet meer samen dingen, die je gewend was samen te doen. Deze verliezen maken onderdeel uit van jouw rouwproces.

Rouw en verlies vraagt om Liefde vanuit het hart
Je rouw proces kan goed gaan. Je voelt je gehoord doordat je omgeving er voor je is. Voldoende mensen in jouw omgeving die je opvangen en waar je terecht kan met je verhaal. Dit is niet voor iedereen. Je kunt je verlaten en eenzaam voelen in je rouw. Somber en te neergeslagen. Je bent de verbinding met jezelf kwijt geraakt. Dan is het goed voor je als je je gevoelens kunt delen. Als je kunt praten en dat er iemand is die het begrijpt en luistert.

Het maakt niet uit of je verlies kort of lang geleden is. Een verlies blijft altijd een verlies.

Rouw wandeling
In de natuur en lopen kan verlichtend helpen. Je hoeft niets. De natuur spiegelt het Leven. De vrijheid van het lopen kan Lucht en ruimte bieden in een periode van Rouw. Ik zal naast je lopen.

Mocht dit je aanspreken dan gaan we samen op pad.  Een wandeling duurt 1 uur a 2 uur. We lopen in het Streekbos of langs het water op de dijk. Je kunt bellen of mailen voor een wandeling.

Ervaringen

Ervaringen van mensen in de praktijk of workshops

Dit mooie mens is mij op m’n pad gekomen! Marja is lief, rustig, heeft een luisterend oor & helpt je stap voor stap daar te komen waar je moet zijn op dat moment. Doordat ze zichzelf en uiteindelijk jou die onvoorwaardelijke liefde geeft, groei je als mens. Lieve...

Ervaringen van mensen in de praktijk of workshops

Een enthousiaste kennis heeft mij Marja aangeraden. Ik heb een aantal behandelingen gehad en het is verbluffend hoe goed zij alles doorziet en verbanden legt. Al heel snel ervaar je resultaat door haar manier van behandelen en dat werkt motiverend. Bovendien vind ik...

Ervaringen van mensen in de praktijk of workshops

Heel erg bedankt voor de reading. Je slaat de spijker op de kop. Ik kan mij er helemaal in vinden en het emotioneerde mij ook enorm. Heel herkenbaar. Nogmaals heel erg bedankt. Het helpt mij enorm, ik zit op de goede weg. AB

Ervaringen van mensen in de praktijk of workshops

Ik ben twee jaar geleden bij Marja terechtgekomen. Een heel fijn warm en vertrouwd gevoel heb ik bij haar. Zowel fysiek, mentaal spiritueel en emotioneel heeft ze mij enorm geholpen , en nog steeds. Ze weet altijd de diepere oorzaak van de dingen te benoemen en houdt...

Contact

Voor vragen of opmerkingen

Met al je vragen ben je welkom. Altijd. Je kunt het formulier gebruiken om een reading, gesprek of behandeling aan te vragen. Je kan ook een mail sturen naar marja.tames@quicknet.nl

+31 6 1365 8239